Sådan tager du bedre billeder med fotobaggrunde

Jeg tænker at det første blogindlæg her på photostylingbackground, meget passende vil være at illustrerer de mange muligheder der er for at anvende fotostyling baggrundene. I forbindelse med udgivelsen af min sidste bog, manglede jeg gode fotostyling baggrunde.

Så jeg gik i atelieret og malede dem jeg skulle bruge. Det blev til flere foto baggrunde på MDF plader og større baggrunde på lærred. Alle der elsker at fotograferer har brug for en baggrund, men priserne for dette håndarbejde løber hurtig op. Derfor tænkte  jeg at det var en god idé at få nogle af dem trykt som plakater.

Her kan prisen for en plakat på 80x60 komme helt ned på 199 stk. og 499 for 3 stk. Faktisk så er der også mange andre gode fordele med foto plakater.

Se hvordan den samme plakat kan bruges på flere forskellige måder og får dermed også et forskelligt udtryk

  • De er nemme at arbejde med, da de er lette
  • Nemme at opbevarer og tage med sig
  • De kan tørres over med en opvredet klud, hvis uheldet er ude
  • Man kan ret billigt få sit eget lille hjemmestudio, med flere forskellige baggrunde
  • Ved at plaserer dem på en plade, er det nemt at skifte baggrund, og de holder sig fine
  • Det er også en fordel at man kan fotograferer et motiv, der får samme underlag og baggrund.

Fotostyling baggrunde kan anvendes på mange forskellige måder: Ligepå, ovenfra eller rullet ned fra væg henover gulv så både flade og baggrund flyder sammen i et. Fotostyling baggrundens udtryk vil ligeledes ændre sig i forhold til afstand fra motivet, blænde og billed redigering.

Der er virkelig mange muligheder, for at skabe sit helt eget personlige udtryk. Jeg vil anbefale at du får fat i en MDF plade, de kan købes i et hvert byggemarkedet, til under 50 kroner. På billedet med æblet kan du se hvor fint det fremstår når flade og baggrund går ud i et.
Hvor ofte har man ikke båret sit motiv rund i huset, for at finde den rigtige baggrund.
Og det ender altid med den hvide væg - for det er jo det vi har. Se bare det øverste billede, hvor kedelig og flad det hvide tapet virker, i forhold til en fotostyling baggrund med struktur og forskellige farver.

Med en fotostyling baggrund kan du stille dig der hvor lyset er bedst og glemme alt om rod og andre forstyrrelser og skabe det rene og enkelte billede.

Fotostyling baggrund

Plakaterne er lavet som kvalitetsplakater, med en overflade der gør det muligt at tørre over med en opvredet klud, hvis uheldet er ude. Spilder du lidt vand på plakaten, er det vigtig at det hurtig bliver tørret op, da der ellers vil komme en lille ny struktur i fotobaggrunden ;-)

Skulle du være så uheldig at tabe plakaten eller på anden måde komme til at give den et lille fold, så fortvivle ikke -  det giver den ekstra patina og personlighed.

Alle fotostyling baggrunde bliver leveret i et rør, som gør det nemt at tage med sig ud på opgaver eller på tur.

Fotobaggrund

Stay tuned, her vil komme masser af inspiration, til at tage bedre billeder. Både fra mig, men også fra en række super dygtige fotografer og foodstylingfotografer.

Se alle fotobaggrunde her

God fotostyling fra Susy

Leave a comment

Search